1016 Budapest Zsolt u. 6/CTel.: 06 70 6102076E-mail: dr.majtenyi@gmail.com
Megoldásorientált Rövidtávú Pszichoterápia
Megoldásorientált Rövidtávú Párterápia
Társkereső Kísérő Coaching
Dr. Majtényi Teamcoaching
Igény esetén online - terápia Skype kapcsolattal.
Skype-cím: gabor.majtenyi
dr. Majtényi Gábor

Bemutatkozás

Hosszú nyugat-európai évtizedek pszichoterápiás és tanácsadói munkája után határoztam el, hogy működésem, hivatásom színhelyét 2017-ben áthelyezem szülővárosomba, Budapestre.

A Várost a Semmelweis Egyetem orvosi diplomájával hagytam el, de egy budapesti srác - mindig az marad. Valahol örökké hiányzik a pesti poénkodás, a sötét, de ütős humor, az anyanyelv utánozhatatlan töménysége és képszerűsége, az "ezek itt az én embereim" érzése. Még akkor is, ha minden parányi részletében megtanulja második anyanyelvét, és pszichoanalitikus mélységig megérti, tiszteli, sőt terápiásan befolyásolni tudja másodhazája világát, mentalitását.

Az orvosok pszichoterápiás működése Németországban hosszú évtizedek óta szakorvosi vizsgához kötött, melynek feltételei az orvosi diploma után csak 4-5 éves pszichoterápiás és pszichiátriai klinikai kiképzésben valamint kiegészítő pszichoanalitikus-önismereti, csoport- és családterápiás képzés keretében teljesíthetőek. A szakvizsgával a PSZICHOSZOMATIKA ÉS PSZICHOTERÁPIA SZAKORVOSI cím viselésének jogosultsága érhető el. Így a pszichiátria és pszichoterápia - egyébként rokon - szakorvosi címei elkülönültek és az ORVOS-PSZICHOTERAPEUTA szakmája, hivatása teljesen önállóvá vált.

Ezen a göröngyös, de nagyon tanulságos úton haladva lettem a PSZICHOSZOMATIKA ÉS PSZICHOTERÁPIA SZAKORVOSA és nyitottam meg 1985- ben saját rendelőmet Düsseldorfban.

Ezután következtek - az igazi tanulás évei, évtizedei, melyek mindmáig tartanak...

Tisztelt tanáraim

Az ő mentális és szakmai világuk nyomán alakult terápiás és tanácsadói életutam. Önálló pszichoterápiás düsseldorfi rendelőmnek így lett rövidtávú, megoldás - orientált, rendszerelméleti alapú, pszichoanalitikus értelmezésű,
egyértelműen a hatékonyságra, pozitív változásra és személyiségfejlődésre összpontosító terápiás és tanácsadó (coaching) irányultsága
.

Egyéni és csoportterápiák, rengeteg Megoldásorientált Rövidtávú Pszichoterápiás (MRP) óra és különböző vezetőképző coaching feladatok kihívásainak erőterében repültek az esztendők, míg az utóbbi 5-10 évben egyre inkább gyökeret vert fantáziámban az elképzelés, hogy ezt a minden társadalomban oly végtelenül szükséges és építő hivatást pszichoterapeutaként, életviteli- konfliktuskezelési- párkapcsolati tanácsadóként valamint lélektani és interkulturális vezetőképzőként, magyar és német nyelven Budapesten folytatom.

Mindez azután meg is fogant, döntéssé sűrűsödött, minden megváltozott és most - felépült.

Vegyétek tapasztalatomat igénybe, ha szükségetek van rám.

Azon leszek, hogy segítsek.

Szakmaiság - tapasztalat - kompetencia
Ha a kliens már az első terápiás óra után nem lényegesen megkönnyebbültebben távozik, mint ahogy az ajtón bejött, úgy a terapeuta először is tanuljon tovább!
Ebből a gyökérből fejlődött az elmúlt negyven évben pszichoterápiás stílusom és meggyőződésem.